Hammaslääkäriasema, jossa ei tarvitse pelätä

Ajanvaraus netistä tai sähköpostilla toimisto@nakinhammas.fi tai puhelimitse toimistolta arkisin 9.00-10.30

  p. (019) 2484705 (toimisto, Hangon ajanvaraus) / 040-6216606 (Hangon vastaanotto)

Hammashoito nukutuksessa

Jos pelkäät hammashoitoa tai se tuntuu sinusta epämiellyttävältä ja stressaavalta, niin voit hoitaa hampaasi kuntoon vaivattomasti nukutuksessa. Usein hampaat hoidetaan nukutuksessa myös henkilöille, jotka haluavat saada nopeasti ”koko remontin” tehdyksi.

Yleensä hammashoito nukutuksessa tarkoittaa nk. tietoista sedaatiota eli ”kevyt nukutusta”, jonka hoitaa anestesiologiaan erikoistunut lääkäri. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka potilas saa voimakkaita lyhytvaikutteisia kipu- ja unilääkkeitä, hän reagoi vielä kehotuksiin ja hänet pyritään pitämään yhteistyökykyisenä. Kuitenkaan toimenpiteen jälkeen potilas ei muista juuri mitään toimenpiteestä ja kokemuksemme jälkitunnelmista ovat olleet hyvin myönteisiä. Sedaatioissa seurataan jatkuvasti potilaan hengitystä, verenpainetta, pulssia sekä veren happipitoisuutta. Syvemmässä anestesiassa joudutaan potilaalle laittamaan hengitysputki. Tällainen anestesia vaatii useinmiten pidemmän seurannan toimenpiteen jälkeen ja on yleisemmin käytettyä melko syvää sedaatiota huomattavasti kalliimpi potilaalle. Sellaista käytetään lähinnä lapsipotilailla.

Joskus pelon ja jännityksen poistamiseen riittää rauhoittavan lääkkeen ottaminen ennen hammashoitoa. Rauhoittava lääke voidaan ottaa myös itse nukutushoidon odotusjännitykseen.

Nukutushoidon kiistaton etu on se, että usein voidaan tehdä jopa kolmen tunnin mittaiset suunhoitotoimenpiteet yhdellä kertaa. Hinta on kohtuullinen varsinkin kun muistetaan, että asiakkaalta säästyy aikaa ja vaivaa kun ei tarvitse käydä jatkuvasti vastaanotolla. Nukutushoito on vaivatonta ja kivutonta.

Näkin Hammas on yksi johtavista nukutushoidon asiantuntijoista Suomessa. Kaikki nukutuslääkärimme ovat alaan perehtyneitä anestesiologian erikoislääkäreitä. Näkin Hampaassa nukutuslääkäreinä toimivat lääketieteen tohtorit Johanna Sarvela ja Anne Vakkuri sekä lääketieteen lisensiaatti Markku Juvakoski.