Hammaslääkäriasema, jossa ei tarvitse pelätä

Ajanvaraus netistä tai sähköpostilla toimisto@nakinhammas.fi tai puhelimitse toimistolta arkisin 9.00-10.30

  p. (019) 2484705 (toimisto, Hangon ajanvaraus) / 040-6216606 (Hangon vastaanotto)

Keinojuurihoito eli implanttihoito

Luonnonhammas koostuu kruunusta ja juuresta. Tavanomaiset proteesit korvaavat vain hampaan kruunuosan. Ainoastaan leukaluuhun sijoitetut istutteet eli implantit ja näiden päälle rakennetut proteesirakenteet ovat lähes omien hampaiden veroiset. Implantit ovat huolettomat ja varmat, ne ovat kuin omat hampaasi. Implantilla voidaan korvata yksittäinen hammas tai useampia hampaita. Sillä kiinnitetään proteesit pitävästi tai niiden avulla saadaan kokonaan uudet hampaat.

Keinojuurihoito eli implanttihoito

Miten hoito etenee?

Vaihe 1

Ensimmäisenä tehdään tarkastus, jossa käy selville, onko leuassa riittävästi luuta implantin kiinnittämiseen. Jos luuta on liian vähän, on sitä mahdollisuus leikkaamalla lisätä. Yleisterveyden on myös oltava riittävän hyvä, esimerkiksi diabetes tai tupakkariippuvuus voivat olla esteenä hoidon onnistumiselle. Samalla tehdään myös suunnitelma ja aikataulut sekä kustannusarvio maksusuunnitelmineen.

Vaihe 2

Kirurgimme Yrjö Kumpula ja Sami Rossi istuttavat pienellä kirurgisella toimenpiteellä keinojuuret leukaluuhun. Keinojuuret asetetaan paikallispuudutuksessa, joskus esilääkityksessä tai nukutuksessa, joten toimenpiteen aikana ei tunnu kipua. Luutuminen kestää 1-3 kuukautta, jonka aikana voidaan käyttää proteeseja tai väliaikaisia siltarakenteita.

Vaihe 3

Kun keinojuuret ovat kiinnittyneet lujasti leukaluuhun, seuraa toinen pieni kirurginen operaatio paikallispuudutuksessa. Seuraavaksi valmistetaan lopullinen rakenne eli kruunu, silta tai peittoproteesi ja se kiinnitetään keinojuureen. Käytännössä ”asennetaan hammas keinojuuren päälle” tai kiinnitetään proteesi tiukasti keinojuureen. Tärkeää on muistaa että uusia implanttihampaita on hoidettava aivan kuin omia hampaita ja ne on säännöllisesti tarkastettava.

Kun haluat kestävän, tyylikkään ja vaivattoman ratkaisun puuttuvan hampaan tilalle, niin ota selvää sopiiko keinojuuri myös sinulle.