Hammaslääkäriasema, jossa ei tarvitse pelätä

Ajanvaraus netistä tai sähköpostilla toimisto@nakinhammas.fi tai puhelimitse toimistolta arkisin 9.00-10.30

  p. (019) 2484705 (toimisto, Hangon ajanvaraus) / 040-6216606 (Hangon vastaanotto)

Suukirurgia

Tavanomaisia suukirurgisia toimenpiteitä ovat hampaan poisto ja hampaan poisto leikkaamalla. Hammas tai sen juuri joudutaan poistamaan leikkaamalla silloin, kun se sijaitsee luun sisällä tai limakalvon alla niin, ettei sitä voida poistaa tavanomaisella tavalla.

Viisaudenhampaita joudutaan usein poistamaan leikkaamalla, koska niillä ei aina ole tilaa puhjeta normaalille paikalleen viimeiseksi rivistön hampaaksi. Osa viisaudenhampaista puhkeaa normaalisti 18-23 vuoden iässä, osa puhkeaa vain osittain ja osa jää leukaluuhun puhkeamatta ollenkaan. Viisaudenhampaiden aiheet saattavat joskus puuttua kokonaan.

Vaillinainen hampaan puhkeaminen johtaa joskus tulehdukseen. Tulehtuneen viisaudenhampaan hoitona on usein ensin tulehduksen paikallinen hoito sekä antibioottilääkitys. Hammas on kuitenkin syytä poistaa tulehduksen rauhoituttua, sillä muuten tulehdus uusiutuu tavallisesti noin puolen vuoden kuluttua. Ennen viisaudenhampaiden poistoa on tarpeen ottaa röntgenkuva koko leukojen alueesta (panoraamatomografia).

Toinen yleinen leikkaustoimenpide suussa on hampaan juurenpään leikkaus eli niin sanottu resektio. Tämä tehdään silloin, jos hampaan juurihoito ei ole mahdollista tavanomaiseen tapaan. Syynä voi olla se, että juurikanavat ovat niin ahtaat tai käyrät, että ne eivät avaudu hampaan kärkeen asti.

Yleinen suukirurginen toimenpide on myös kudosnäytteen ottaminen esimerkiksi suun limakalvomuutoksia tutkittaessa.